Magatok is, mint élő kövek, épüljetek lelki házzá…(1Pét 2,5)

 

1

„ A szavak csak olyanok, mint azok a kis kövek, melyeket a föld felszínén látsz, de amelyek mégis azt mutatják, hogy lent a föld alatt nagy-nagy sziklák vannak.” Wass Albert

2

„Igen, olyanok vagyunk, mint a kövek, amiket addig dörzsölnek össze, amíg mind a kettő fel nem veszi a másik által megkövetelt illeszkedő formát. De az eredeti kő megvan legbelül!” Frank Herbert

3

„ A kövek arra termettek, hogy szépen megfaragjuk őket, no meg persze, hogy kastélyokat építsenek belőlük.” Voltaire

4

„Rejtőzködnöm nem lehet. Rejtőzködnöm nem lehet.” Weöres Sándor: A kő és az ember. Mi sem maradhatunk rejtőzködők.

5

„ De colores, színes, pompás a szép tavasz jöttén a mező a rétség, de colores, színes pompás a sok kicsi madár, ha nyár hív és kék ég! De colores, színes pompás, ha vad vihar után megújul a táj: Bennünk kigyúl a vágy, kel a remény és égnek a színek és lángol a szív!”

6

„ De colores, színes, pompás az égbolt, ha köszönt a hajnali fényár! De colores, színes pompás, ha minket a napon sok álmodott kép vár! De colores, színes pompás, ha csillog a gyémánt a nap sugarán: Bennünk kigyúl a vágy, kel a remény és égnek a színek és lángol a szív!

7

De colores, színes, pompás, a fény és az öröm, mert nem tűr meg árnyat, de colores, színes, pompás a Krisztus, ki meghalt s a sírból feltámadt! De colores, színes, pompás az emberi világ, ha Krisztusnak él: Bennünk kigyúl a vágy, kel a remény és égnek a színek és lángol a szív!